עיריית רמת גן ומותג מכשירי הסרת שיער בלייזר מציגים יחדיו –
איך עושים משפיענים נכון.
“במקום אהבה, במקום כסף, במקום תהילה – תנו לי אמת!” כך דרש הסופר והפילוסוף האמריקאי הנרי דייוויד תורו. את הציטוט הזה של תורו ניתן להפוך על הראש ואז הוא יתאר בצורה די מדויקת את עולם הקמפיינים של משפיענים “במקום אמת – תנו לי אהבה, תנו לי כסף, תנו לי תהילה”
כולנו הרי יודעים שמשפיענים ומשפיעניות ברשת מקבלים כסף כדי למכור לנו מוצרים, ושהחוויות הסו-קולד אותנטיות שהם מדגמנים לנו, מחושבות וממומנות עד הפיקסל האחרון שעל המסך שלנו, אבל כולנו גם יודעים שכשזה נעשה נכון ומדויק – כלומר, גורם לנו לצחוק / לחשוב / להרגיש / לדעת / ליהנות – אז לא באמת אכפת לנו שתפרו פה סיפור ושילמו עליו כדי שייראה אותנטי.
שגיא גאון, CTO בסוכנות המשפיענים LEAK סושיאל מתאר את שלושת קודקודי השילוש המוש שכל קמפיין משפיענים אפקטיבי חייב לחבר:
אותנטיות/אובייקטיביות: שהתוכן ייראה עד כמה שיותר טבעי ואמיתי ולא מבוים ומלאכותי.
רלוונטיות: שתוכן הפוסט יהיה רלוונטי לקהל היעד אליו הוא פונה.
ערך: שמי שצופה בתוכן יקבל ממנו ערך מוסף כלשהו ולא ירגיש שבזבז את זמנו לחינם.
כדוגמה לקמפיין משפיענים שסימן וי על כל אחד מהקודקודים של המשולש הזה ונחל הצלחה מסחררת, מציין שגיא את קמפיין המשפיענים של חברת ‘מדיקל נובה’, המשווקת, בין היתר, את הטכנולוגיה החדשנית ביותר להסרות שיער בלייזר.
קורין בן שבת, סמנכ”לית שיווק במדיקל נובה מתארת את מהלך הקמפיין: “רצינו לקדם את יתרון הטיפול הייחודי שמאפשר לראשונה בשוק, הסרת שיער בלייזר גם לבעלי עור כהה / שזוף.”
לצורך כך, אחת המשפיעניות שנבחרה (מתוך שלל משפיענים שגויסו לקמפיין – כל אחד בהתאם ליתרון הטיפול החדשני שרלוונטי בשבילו) הייתה טהוניה רובל, זוכת האח הגדול ואושיית אינסטגרם תוססת עם K53 עוקבים. המהלך היה כזה שבתחילת הקמפיין העלתה טהוניה פוסט בו היא הציפה את הבעיה להסרת שיער הקיימת לבעלות עור כהה, והתייעצה עם קהל העוקבים שלה לגבי טיפול לייזר בשבילה.
טהוניה רובל. זוכת האח הגדול ואושיית אינסטגרם תוססת // צילום: יח”צ
בהמשך הודתה טהוניה לעוקבים על שלל ההתייחסויות והתגובות ועדכנה כי מצאה את הפתרון – טיפול הלייזר החדשני של ‘מכשיר הסופרנו החדש’. לסיום שיתפה את עצמה מקבלת את הטיפול עצמו ומרוצה מהתוצאה. כמו כן גם בחרו לנו משפיענים מאוד עסוקים, על מנת להמחיש את העובדה שהמכשיר מאפשר טיפול הסרת שיער בלייזר מהיר מאי פעם, גם שם היתה עבודה חשובה”
“קהל היעד הרלוונטי יכול להתחבר ולהזדהות עם טהוניה” // // צילום: יח”צ
שגיא מדייק את הנוסחה להצלחה במקרה הנ”ל: “אמנם יש אושיות אינסטגרם עם מאות אלפי עוקבים יותר משל טהוניה, אבל במקרה הנ”ל, ובהתייחס לצרכי הלקוח, טהוניה רובל שווה יותר מעדי הימלבלוי למשל (K367 עוקבים), מהסיבה הפשוטה שטהוניה היא בעלת עור כהה והיתרון הטכנולוגי שתוקשר הוא טיפול לכהות עור.
בהתייחס לקודקודי המשולש, טהוניה, מעצם היותה כהת עור, לחלוטין משדרת אותנטיות לגבי הבעיה שהציפה והפתרון שמצאה. קהל היעד הרלוונטי יכול להתחבר ולהזדהות עמה (קהל של כהות עור שנתקלו באותה בעיה), והערך נמצא כמובן בפתרון שמוצאת טהוניה לעצמה ושיכול לסייע לכולם – טיפול לייזר חדשני שמתאים גם לכהות עור”.
דוגמה נוספת לקמפיין משפיענים שעשה את זה נכון, הוא קמפיין ‘הרג”ע שלי’ של עיריית רמת גן, בו המטרה הייתה לייצר חיבור רגשי בין התושבים לעיר, תוך חיזוק ומיצוב העשייה של העירייה בעין הציבורית. “הרעיון היה להפוך את תושבי ר”ג עצמם לפרזנטורים של העיר, כאשר כל אחד מהם יוכל להעלות את הר”גע שלו בעיר, כלומר את נקודת החיבור הייחודית שלו לר”ג – כל אחד והר”גע האישי שלו”, מספרת מורן אורן, סמנכ”לית לקוחות בסוכנות הפרסום אנדרומדיה.
להתנעת הקמפיין נבחרו משפיענים רלוונטיים, כלומר משפיענים תושבי רמת גן, שהעלו פוסטים בהם הם משתפים את הר”גע שלהם, ואלו תוקשרו הן בדיגיטל והן בשלטי חוצות ברחבי העיר. בהמשך, ולאור הבאזז שנוצר, הוזמנו כלל תושבי העיר להעלות תכנים לדיגיטל בהם הם משתפים את הר”גע שלהם, מתוך ידיעה שהם עשויים להופיע על שלטי חוצות באיילון א-לה בר רפאלי סטייל.
“התגובה של התושבים הייתה מדהימה וכמות המעורבות והשיתופים עלתה על המצופה”. התוצאה – הרשתות החברתיות ושלטי החוצות בעיר כוסו בעדויות אמיתיות של תושבים אמיתיים על כמה ולמה הם אוהבים את העיר ר”ג.
קמפיין ‘הרג”ע שלי’ של עיריית רמת גן. יש גם חיבור רגשי // צילום: יח”צ
מורן אורן מסבירה: “פה לא היינו צריכים שמות גדולים ומפוצצים, אלא פשוט משפיענים בעלי קשר כלשהו לעיר (למדו בה, גדלו בה, עובדים בה, נולדו בה וכדומה) שישימו בפרונט את העיר ואת כל מה שטוב בה וככה ידענו שנמשוך הרבה מהתושבים, וזה בדיוק מה שקרה. לשם כך, שלב התחקיר היה המאתגר ביותר וכמובן שלב הקריאייטיב, שיצר טיפול נקודתי לכל אחת ואחד, על בסיס התחקיר המוקדם ומבנה האישיות שלו”.
המסקנה המתבקשת מהדוגמאות של שני הקמפיינים הללו היא שלא קיים ‘משפיען מנצח’ שיתאים לכל קמפיין וכי מספר העוקבים הוא לחלוטין לא הפקטור היחיד במשוואה הזו.
כשניגשים לקמפיין משפיענים יש לעשות עבודת מחקר מעמיקה לגבי מי תהיה הדמות הכי נכונה לצרכי הקמפיין – החל מניתוח הלוק החיצוני ועד לרמת התחביבים שלה, החברים שסביבה, האג’נדות שמעסיקות אותה והווייב הכללי שהיא משדרת – כלומר, זו שתיתן בסופו של דבר מענה מיטבי והוליסטי לשלושת הקודקודים שצוינו, תוך שהיא מייצרת חוויה חיובית עבור העוקבים. וגם, לא פחות חשוב, לבצע מחקר על הצד השני, כלומר על קהל העוקבים של המשפיען ומה מאפיין אותו.
הקמפיין המיוחד של עיריית רמת גן // צילום: שלומי מזרחי